Äpp jooksutas õpilasi mööda linna

Veste Roosaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: kaart

Ülelinnalisel infootsimise võistlusel lõid kaasa õpilased esimesest klassist kuni abiturientideni.

„Sel aastal toimunu kohta oleks õigem öelda infootsimise orienteerumismäng,“ rääkis Pärnu ühisgümnaasiumi arvutiõpetuse õpetaja Kaia Metsaalt.

Õpilastel oli Metsaalti jutu järgi nutivahendisse laaditud orienteerumismängu mobiilirakendus: Actionbound või Loquiz. „Mäng käivitati stardipunktis ja õpilased liikusid äpi juhtimisel mööda linna, lahendasid ülesandeid ja vastasid küsimustele,“ selgitas ta.

Kõige nooremate, 1.–3. klassi õpilaste seas olid edukaimad Lisette Randjõe, Alex Henri Paugus ja Tõnis Tomson Ülejõe põhikooli 3.a klassist (õpetaja Marianne Tekkel). Teiseks tulid Kristjan Maripuu, Miko Reilent ja Ken-Rick Korol sama kooli 3.c klassist (Eliana Prangli). Kolmas oli Vanalinna kooli kolmik Loore Lumisalu, Katariina Saks ja Raimond Laiv (Anne Kaare ja Diana Veskimägi).

4.–6. klasside arvestuses võitis Kuninga tänava põhikooli võistkond koosseisus Triin Rahuoja, Rasmus Vene ja Rivo Ringmaa (Kairi Osula). Võitjatega võrdselt punkte, kuid pikema aja jooksul kogus teiseks tulnud Vanalinna kooli võistkond Kennert Viirmaa, Silver Slinko ja Timo Maipuu (Kriste Talving). Kolmanda koha viisid Ülejõe põhikooli Kerdo Käärma, Raiko Taave Tammjärv ja Ranek Vahur (Taimi Dreier).

7.–9. klasside võitjad olid Christina Rees, Merilin Arde ja Daimar Jõesaar Raeküla koolist (Aeliita Kask) ja teise koha pälvisid Rasmus Maalinn, Eliise Haljas ja Maarja Täht Vanalinna koolist (Marje Vaan) – needki võistkonnad kogusid võrdselt punkte, kuid võitjad olid kiiremad. Kolmandaks tulid Adeel Loreen Randoja, Armas Jürgenson ja Annet Elisabeth Laanepõld Kuninga koolist (Kairi Osula).

Gümnaasiumosas olid parimad Grete Post, Liina Reimann ja Remo Must ühisgümnaasiumist (Kaia Metsaalt), teise koha võtsid vastu Aneth Kond, Maris Mitt ja Liis Juhalo ning kolmanda Taisto Roosipuu ja Brandon Loorits Koidula gümnaasiumist (Tiiu Leibur).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles