Pärnu kolledž hakkab koolitama tootmiseksperte

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Pärnu kolledž.
Tartu ülikooli Pärnu kolledž. Foto: Tartu ülikooli Pärnu kolledž

Tartu ülikooli Pärnu kolledž avab uuest õppeaastast ettevõtluse ja projektijuhtimise õppekaval uue praktikarohke spetsialiseerumissuuna, milleks on tootmiskorraldus.

Tootmisettevõtjad on teada andnud, et seda spetsialiseerumissuunda on vaja, sest valdkonnas on puudu pädevatest spetsialistides.

"Tartu ülikooli Pärnu kolledž on Eestis teenustealase hariduse lipulaev juba mitu kümnendit, millest tulenevalt peame oluliseks reageerida tööturu vajadustele ja arendada oma õppekavasid ning -suundi, sest meie suurim eesmärk on tööturul aktiivsed ja lisaväärtust pakkuvad vilistlased," rääkis Tartu ülikooli Pärnu kolledži ettevõtluse osakonna juhataja Arvi Kuura. Ta lisas, et uue õppesuuna loomine avab nii piirkonnas kui Eestis laiemalt võimaluse end selles valdkonnas harida või täiendada.

Pärnumaa tootmisettevõtjate kõrval on tootmiskorralduse kui uue spetsialiseerumissuuna mõtet toetanud organisatsioonide esindajad, sh Eesti kaubandus-tööstuskoda, Pärnu linnavalitsus ja Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskus.

Tootmiskorralduse õppesuund käivitub rakenduskõrgharidusõppena, mistõttu on oluline osa praktikal. Suund on arendatud välja koostöös Pärnumaa tootmisettevõtjate ja teiste huvirühmade esindajatega, et luua suurima praktilise väärtusega spetsialiseerumise suund.

"Meie eesmärk on, et õppijad saaksid tootmisvaldkonnas teoreetilised teadmised, praktilised oskused ja hoiakud ning oleksid võimelised töötama tootmisjuhina. Muidugi on üks meie suurimaid ootusi, et vähemalt osa lõpetanuid looks ise uued tootmisettevõtted ja saavutaksid nendega edu," rääkis Kuura.

Koostöö ettevõtluspartneritega jätkub, et võimaldada õppijatele tugevat erialast haridust ja praktikakogemust.

Õppima on oodatud ettevõtlusest, tootmiskorraldusest, infotehnoloogiast, protsessi- ja projektijuhtimisest huvitatud.

Ettevõtlus ja projektijuhtimine on Pärnu kolledži populaarseim õppekava, kuhu asub igal aastal õppima 60 üliõpilast. Viimastel aastatel on õppekavale kandideerijate arv ületanud õppekohtade arvu neli kuni viis korda. Kui paljud neist spetsialiseeruvad tootmis- või spordikorraldusele, selgub õpingute käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles