Pärnumaa riigikaitseõpilased saavad lõpumärgid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjameeste mälestuskirik Toris.
Sõjameeste mälestuskirik Toris. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus toimub laupäeval, 21. mail aktus, Pärnumaa koolide riigikaitseõppurid saavad kätte tunnistused ja lõpumärgid.

Head soovid annavad õpilastele teele kaasa Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik kolonelleitnant Tõnu Miil, staabiülem major Kristian Kivimäe ja riigikaitseõpetajad.

Õppeaasta jooksul omandasid õpilased uusi riigikaitselisi teadmisi, mida märtsi lõpus välilaagris kontrolliti. Looduses orienteerumine, varjualuse ehitamine ja lõkke süütamine on tunnistuse saajatel nüüd selgem kui aasta tagasi. Samuti on nad osalenud automaadist laskmistel ja teavad elustamise põhimõtteid.

"Hea meel on tõdeda, et huvi oma riigi ja selle kaitsmise vastu on Pärnumaa koolinoortel suur. Seda näitab aktiivne osalemine riigikaitseõpetuse tundides ja üha kasvav huvi Kaitseliidu noorteorganisatsioonide – Noorte Kotkaste ja Kodutütarde vastu," sõnas kolonelleitnant Miil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles