Kas Pärnusse lasteranna loomine oleks võimatu?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste mänguväljak rannas. Foto on illustreeriv.
Laste mänguväljak rannas. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Hiljutisel Pärnu elu paremaks muutmise ajurünnakul käidi välja idee eraldada osa rannast lastele. See oleks ala, kus ei suitsetata, ei jooda alkoholi ja kus oleks WC koos pesemisvõimalusega.

Edasi unistades võiks lasterannas või selle läheduses olla ka käruparkla, kõige pisematele sobiv mänguväljak ja tervislikku toitu pakkuv kohvik. See on ühe lapsevanema fantaasia, kuid eelkirjeldatud konivaba ja purjutajatest prii rannaosa võiks ju Pärnus olla küll. Ja kuigi selle loomine tundub vaid tahet ja mõne sildi väljapanemist nõudev ettevõtmine, on see siiski võimatu.

Võimatu seepärast, et kui rannas alkoholi ei müüda, siis mida seal üldse müüa saab! Võimatu seepärast, et tegelikult on ju rannas praegugi suitsetamine keelatud, aga ikka suitsetatakse. Võimatu seepärast, et laste mänguväljakute ja tualettide lähedal asuv rannariba on kõige magusam piirkond rannas. Võimatu seepärast, et kui rannas on 25 000 inimest, ei jaksa keegi teha järelevalvet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles