Suvenuhtluse vastu leiab abi apteegist

Annika Poldre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Farmatseut Draudel Enno käes on putukahammustust leevendav vedelik aerosoolpakendis, mida suvel on mugav kaasas kanda.
Farmatseut Draudel Enno käes on putukahammustust leevendav vedelik aerosoolpakendis, mida suvel on mugav kaasas kanda. Foto: Mailiis Ollino

Looduse õitsemine meelitab välja palju putukaid, kelle vastu on vaja end kaitsta või leevendada hammustusest tekkinud sügelust ja turset ning vältida allergilisi reaktsioone.

Neiks puhkudeks saab abivahendeid apteekidest, osa tooteid leiab suurtest kauplustestki.

Apotheka proviisor Janika Tähnas soovitas mesilase ja herilase nõelamise korral kindlasti eemaldada astel ja puhastada torkehaav, et välistada põletiku teke. “Mesilase ja herilase astla küljes on mürgipaun, mis ei erita kogu mürki kohe, vaid aja jooksul,” õpetas Tähnas. Astel tasuks välja võtta pintsettidega, et saada nõel mürgipauna lõhkumata kätte. Pigistamine võib põhjustada kogu mürgi nahka sattumist ja siis on reaktsioon tugevam. Kui astel on kätte saadud, tuleb toimida nagu sääsehammustuse puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles