Piltnik püüab kaadrisse õrnad ja ebamaised inimhinged

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Laura Toomesoo

“Fotograafia tuli ise minu juurde. Ma pole tegelnud varem visuaalkunstidega, olnud kunsti- või käsitööinimene. Loodust ma pildistada ei oska, aga kui näen ehituspoes mõnd ägedat ämbrit, tean täpselt, kuidas seda beebipildil saaks ära kasutada,” seletab neli aastat beebifotograafina Pärnus tegutsenud Laura Toomesoo.

Laura Toomesoo oli eluaegne tallinlane, kuni 2007. aastal koos perega Pärnusse kolis. “25aastaselt juhtusin suvepealinnas suveelu nautima ja see linn hakkas mulle tohutult meeldima. Praegu Tallinna suunal Laagrisse sisse sõites hakkab mul pea ringi käima,” kõneleb 37aastane kahe lapse ema. Tema meelest on Pärnu jalutamise linn, sest kõik asub kõndimise kaugusel.

Õpitud eriala poolest on Laura raamatupidaja. Ta räägib, et töötas pealinnas pikalt toitlustuses ja tegi alul Pärnuski kaugjuhtimisel kohvikujuhataja tööd. Kuna toitlustus oli tuttav valdkond, asus ta peagi juhtima üht siinseist kohvikuist. Väsinud vastutusest, tegi Laura kannapöörde ja pakkus end spordirõivaste poodi klienditeenindajaks, kuni jäi lapseootele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles