Veeteede amet jätab Lääne-Eestis meremärkidega tegelema ühe keskuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poi. Foto on illustreeriv.
Poi. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Veeteede amet jätab regionaalsete struktuurimuudatuste käigus Lääne-Eestis alles ühe meremärkidega tegeleva keskuse ja ühtlasi võtab ühe laeva ekspluatatsioonist, see tähendab ka koondamisi.

Veeteede ametis on tehtud viimastel aastatel investeeringuid, mis on võimaldanud oluliselt ajakohastada navigatsioonimärkide tööd. Märkide haldamine on suuresti automatiseeritud ja nii on tuntavalt vähenenud nende hoolduse vajadus. Aastatega on navigatsioonimärkidel Eesti vetes uuendatud 99 protsenti tuleseadmetest, sealhulgas võetud kasutusele leedlaternad, mis on väga töökindlad. Samuti on ujuvmärgistus muutunud osaliselt aastaringseks: talve tulekuga ei pea märke enam veest välja tõstma. See omakorda võimaldab nende hooldamist hajutada ja paremini planeerida.

„Lähtuvalt reaalsetest vajadusest oleme otsustanud teha struktuurimuudatused, mille käigus jääb alles Lääne-Eesti piirkonna navigatsioonimärkide teenindamiseks üks üksus keskusega Haapsalus,“ ütles veeteede ameti peadirektor Rene Arikas. „Struktuurimuudatused tähendavad ka koondamisi, mis on inimlikult alati keeruline otsus, kuid meie tegevuse otstarbekuse ja efektiivsuse seisukohalt vältimatu."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles