Bussifirma: Reisijate arv Pärnu–Tallinna liinil kasvas kolmandiku võrra

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lux Expressi liinibuss Pärnu bussijaamas.
Lux Expressi liinibuss Pärnu bussijaamas. Foto: Urmas Taul

Muudetud ühistranspordiseadus, mis võimaldas bussiettevõtetel korrastada sõidugraafikuid ja lisada linnadevahelistele marsruutidele väljumisi, tõi kaasa reisijate mahu märgatava suurenemise.

Lux Expressiga sõitjate arv kasvas kolme kuuga võrreldes eelmise aasta sama perioodiga Tallinna–Pärnu liinil 33 protsenti.

Lux Expressi juhatuse esimehe Hannes Saarpuu sõnutsi tegid uued, korrastatud sõidugraafikud ja lisaväljumised bussireisid inimestele senisest atraktiivsemaks. "Reisijate mahu niivõrd kiire ja oluline suurenemine näitab, et nõudlus kvaliteetse linnadevahelise bussitranspordi järele järjest kasvab," ütles ta.

Saarpuu jutu järgi mõjusid väljumiste lisandumine, sõidugraafikute korrastamine ja bussiruru avamine reisijate hulgale küll positiivselt, kuid liinilubade väljastamise juhend, mis ütleb, et parem bussiliin on selline, mis teeb marsruudil rohkem peatusi, läheb sõitjate ootustega vastuollu.

"Tallinna–Pärnu liinil soovivad reisijad kiiresti jõuda ühest keskusest teise. Samal ajal eelistatakse liinilubade jagamisel vedajaid, kes teevad võimalikult palju peatusi," lisas Saarpuu. Ta avaldas lootust, et liinilubade komisjon võtab bussifirma ettepanekuid kuulda ja lubade väljastamise juhendit täiendatakse nii, et ekspressliinidel vedajadki saaksid liiniloa.

Bussiettevõtte juht tunnistas, et konkurents bussifirmade vahel on Pärnu–Tallinna liinil väga tihe. "Järjest rohkem inimesi eelistab autole bussi nii sõidu maksumuse kui mugavuse pärast," lausus Saarpuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles