Pärnu tunnustab kodulinna parimaid õpilasi preemiaga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel linnavalitsuse istungil määrati Pärnu linna õpilaspreemiad, mis antakse koos aukirjaga pidulikult üle neljapäeval kontserdimajas toimuval vastuvõtul.

Abilinnapea Jane Metsa sõnade kohaselt esitati sel aastal õpilaspreemiate nominente rohkem kui varasematel aastatel.

"Mul on ääretult hea meel, et Pärnus on nii palju õppureid, kes on saavutanud suurepäraseid tulemusi ja väärivad tunnustamist. Tänan tublisid ja soovin kõikidele õpilastele jätkuvat indu, tahet, entusiasmi ja uudishimu," sõnas abilinnapea.

Tänavused aasta õpilase laureaadid on Rääma põhikooli õpilane Kristi Koitla, Kuninga tänava põhikooli õpilane Georg Timoštšenko ja Helo Liis Soodla Sütevaka humanitaargümnaasiumist. Kõik aasta õpilased saavad 300 euro suuruse preemia.

2016. aasta huvitegevuse parimateks nimetati Kevin Saar Vanalinna põhikoolist ja Tauno Tamm Koidula gümnaasiumist. Aasta aktiivse noore tiitel kuulub Eliise Haljasele Vanalinna põhikoolist ja Karoliine Ausile ühisgümnaasiumist. Aasta huvitegevuse parimat ja aasta aktiivset noort premeeritakse 200 euroga.

Kõigi õpilaspreemiate nominente premeeritakse 100 euroga. Nominendid olid Henriete Toomlaid, Mikk Saarse, Andra-Helena Toomet, Jasmiin Üpraus, Helena Olesk, Hans Markus Kalmer, Rasmus Maalinn, Laura Laud, Nora Küüts, Anneliis Rea, Elena Sutt, Robi Salumets, Markus Monak, Liisamari Viik, Karl Birnbaum, Johann Saamann, Ane Mitt, Maarja Täht ja Laura Kiviselg.

185 euro suuruse preemia pälvisid rahvusvahelistel konkurssidel edukalt osalenud õpilased: Koidula gümnaasiumi õpilased Silvio Meskat, Tauno Tamm, Andreas Lootus, Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilased Helo Liis Soodla ja Anneliis Rea, ühisgümnaasiumi õpilane Alexander Rannar ja Mai kooli õpilane Laura Viikberg.

2015/ 2016. õppeaasta parimate õpilaste pidulik vastuvõtt toimub neljapäeval kell 14 Pärnu kontserdimajas. Õpilaspreemiad koos aukirjadega annavad üle linnapea Romek Kosenkranius ja abilinnapea Jane Mets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles