Vaasa pargis avati skulptuur “Kaks purje”

Teet Roosaar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaasas hoolitseb Pärnuga suhtlemise eest Pärnu selts eesotsas Raimo Vahteraga.
Vaasas hoolitseb Pärnuga suhtlemise eest Pärnu selts eesotsas Raimo Vahteraga. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Kesklinna silla vastu jäävas Vaasa pargis avati laupäeval Pärnu ja Vaasa sõprussuhete 60. aastapäeva tähistav Rait Pärja skulptuur “Kaks purje”.

“Lugesin vanadest dokumentidest, kuidas sõprussidemete eest vastutajad õigustasid kahe linna vahelisi suhteid. Eriti meeldis mulle lõik, kus selgitati, et Eesti inimestel on nüüd hea võimalus näidata, kui hea on elu Nõukogude Liidus. Nagu teame, läks kõik hoopis vastupidi,” rääkis Pärnu linnapea Romek Kosenkranius kuju avamisel.

“Sotsialismi importimine Põhjamaale oleks olnud üpris raske ülesanne,” tõdes Soome suursaadik Eestis Kirsti Narinen. Suursaadik selgitas, et Pärnu ja Vaasa vahelised suhted on erilised juba seepärast, et need said alguse kaheksa aastat enne seda, kui Soome president Urho Kaleva Kekkonen Eestis käis ja tegi ettepaneku avada Eesti ja Soome vahel laevaliin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles