Koolide digipöörde võttis kokku konverents

Veste Roosaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa koolide digipöörde finaalkonverents.
Pärnumaa koolide digipöörde finaalkonverents. Foto: Erakogu

Eile lõppes Pärnu maavalitsuse saalis toimunud Pärnumaa koolide digipöörde finaalkonverentsiga kaheksa kuud kestnud arendusprojekt.

Projektis osales kümme pilootkooli: Häädemeeste ja Tõstamaa keskkool, Pärnu-Jaagupi, Sindi ja Vändra gümnaasium, Audru, Are, Tori, Uulu ja Tootsi põhikool. Projekti eesmärk oli toetada õpilaste ja õpetajate digipädevuse ning digitaalse kirjaoskuse arengut, arendada haridusasutuste koostööd ja juurutada muutunud õpikäsitust koolis, integreerides nutiseadmed eesmärgipäraselt ja süsteemselt õppeprotsessi.

Pärnu Vanalinna põhikooli direktori Pille Tahkeri sõnul täitsid pilootkoolid projektiperioodi jooksul terve hulga ülesanded, näiteks korraldasid iga päev nutitunni ja kajastasid seda kooli digitaalses päevaraamatus, avaldasid digitaalseid õppematerjale, jagasid oma kooli kogemusi kogemuspäevadel, korraldasid digiüritusi õpetajatele, lapsevanematele jt huvilistele jne.

„Konverentsil tegid projektis osalenud koolid kokkuvõtte oma kooli tegevustest ja tulemustest ning jagasid oma kooli kogemust digipöörde elluviimisel ja muutunud õpikäsituse rakendamisel,“ ütles Tahkes.

Konverentsil kuulati ettekandeid HITSA esindajalt Ene Koitlalt ja Õpiveebi juhilt Tõnis Kusminilt, tutvuti HITSA õpilaskonkursi "Maailmariik Eesti" võidutöödega ning arutleti digipöörde tulevikust ja haridusasutuste võimalustest muutunud õpikäsituse rakendamisel ja digitehnoloogia kasutamisel õppeprotsessis.

Kõik projekti edukalt läbinud koolid said kingituseks 3D pliiatsite komplektid ja Pärnumaa digipöörde meened.

Projekti kogemuspäeva ja konverentsi toimumist toetas hasartmängumaksu nõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles