Jänesselja põnnid peavad pidu

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jänesselja lasteaia eelmine laulu- ja tantsupidu toimus 2013. aastal.
Jänesselja lasteaia eelmine laulu- ja tantsupidu toimus 2013. aastal. Foto: Erakogu

Jänesselja lasteaias toimub 31. mail kolmas laulu- ja tantsupidu "Koduõuest mereni", mis on pühendatud merekultuuri aastale ja lasteaia 40. tegutsemisaastale.

Peo kavas on rahva- ja lastelaulud, loits, ütlemised, tantsud, liikumised, muusikalised hetked, kandle- ja parmupillimäng. Etteasteid on nii väikestelt kui suurematelt lastelt, ansamblilt ja õpetajatelt. Peost võtavad osa lasteaia kõik 180 põnni.

Vanaema ja lapselapse arutelud viivad peopubliku rännakule koduõuest oja kaldale, jõe äärde ja lõpuks mererannale, kus ei jää saabumata valge laev. 

Jänesselja lasteaed pidas laulu- ja tantsupidu esimest korda 2010. aastal, kui lasteaed otsustas oma eripärana hakata väärtustama eesti rahvakultuuri. 2013. aastal pandi rõhku Pärnumaa kohalikule pärimusele ja tänavu pühendatakse pidu merele, mis rannarahvale püha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles