Fiesta – see oli pidu linnas

Teet Roosaar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored tundsid end vabalt ja võtsid maas pikutades päikest. Miilitsal festivali suhtes pretensioone ei olnud.
Noored tundsid end vabalt ja võtsid maas pikutades päikest. Miilitsal festivali suhtes pretensioone ei olnud. Foto: Erakogu

Oma elu kõige suurema kogemuse sai komsomoli Pärnu linnakomitee esimene sekretär Jüri Lebedev 1986. aasta kevadel kultuuriministeeriumis Fiesta repertuaari kinnitades. “Teil puudub nõukogude autorite looming,” sõnas ministri asetäitja Ilmar Moss.

See oli tõsine etteheide. 50 protsenti repertuaarist pidi moodustama nõukogude autorite looming, nüüd aga tahtis Pärnu komsomolikomitee korraldada kolmepäevast üritust, kus esinevad mingid džässtrummarid.

“Me kooskõlastame esinejatega,” lubas Pärnu kultuurimaja direktor Jaan Laur. Mõne aja pärast tulid Lebedev ja Laur tagasi repertuaariga, mille järgi trummar pidanuks esitama 40 minutit Aram Hatšaturiani “Tantsud mõõkadega” töötlust. See sobis ja Eesti muusikaellu tugeva jälje jätnud Fiesta International oli saanud rohelise tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles