Naisterand ei jäta palaval päeval kedagi külmaks (1)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naisterand. Arhiivipilt.
Naisterand. Arhiivipilt. Foto: Urmas Luik

Täna naisterarannas päevitanud prouadel, naistel ja neidudel oli igaühel oma arvamus, kas mehed võiksid traditsioonilisest naiste alast läbi käia või isegi seal oma rätiku liivale visata.

Õiguskantsler asus 2011. aastal seisukohale, et tuleb tagada meeste õigus naisteranna alalt läbi liikuda. Sellele vaatamata leiavad osad prouad, et tegemist võiks olla alaga, mis on mõeldud ainult naistele, sest just vanemad inimesed, kes on vormist väljas, ei soovi suurele plaažile minna. "See on niivõrd traditsiooniline. Minu ema ja vanaema käisid siin. Nüüd olen juba oma lapselapsi toonud," rääkis Silva.

Samas ei häiri proua Silvat naisteranna lõpus paljalt peesitavad mehed ega merepiirilt läbi jalutavad noorsandid. "Las nad (paljalt päevitavad mehed S.M.) olla seal. Need, kes aastaid on käinud, teavad, et mehed on tagapool. Ma pole kuulnud, et nad segaksid kedagi," rääkis ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles