Kahe supluskoha veeproovid põrusid

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai rand.
Mai rand. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Läinud nädalal võetud esimesed suplusvee proovid näitavad Pärnu kolmes ujumiskohas vee head kvaliteeti, kuid Raekülas ja Mai rannas oli bakterite osakaal üle normi, selle põhjus võib olla jahe ilm ja kõrge veetase.

Pärnumaal on viis ametlikku randa, kus hooaja jooksul kontrollitakse suplusvee kvaliteeti neljal korral: Pärnu keskrand, Vana-Pärnu, Raeküla ja Mai rand ning Häädemeeste vallas Kabli rand. Peale nende paikade mõõdetakse veenäitajaid regulaarselt mitteametlikes supluskohtades Audru vallas Valgerannas ning Pärnu jões Sindi väliujulas ja alates sellest aastast vastvalminud Pärnu jõe Rääma väliujulas. Terviseameti Lääne talituse juhtivinspektori Kristel Kallaste sõnul on mitteametlikud sellised supluskohad, kust võetakse hooajal mõni veeproov, kuid neis ei ole täidetud kõik ametlike randade nõuded, näiteks riietuskabiinide, WC või prügikastide osas.

Suplusveest määratakse soole enterokokid ja kolibakterid. Pärnu linnavalitsuse keskkonna peaspetsialisti Sigrit Kasemetsa jutu järgi võeti linna randades esimesed proovid möödunud nädala esmaspäeval. Keskrannas, Vana-Pärnus ja Rääma ujumiskohas olid vee kvaliteedinäitajad head. Raekülas ja Mai rannas ületas soole enterokoki näitaja pisut normtaset, mistõttu oli vaja võtta nendest randadest reedel uued proovid. Tulemused ei ole veel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles