Kesklinna lasteaed kinkis kolleegidele kogemuspäeva

, Kesklinna lasteaia õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
45aastaseks saanud Kesklinna lasteaed korraldas kolleegidele kogemuspäeva.
45aastaseks saanud Kesklinna lasteaed korraldas kolleegidele kogemuspäeva. Foto: Erakogu

„Kesklinna – linna keskel asub, siia külla tulla tasub! / Nii armas, väike, hubane, on parim paik me lastele!”

Pärnu linna lasteaednikud kogunesid 24. mai pärastlõunal Kesklinna lasteaia õuesõppe klassi. Direktor Maire Lulla rääkis Kesklinna lasteaia  õueala kujundamisest ja loomisest 45 aasta jooksul.

„Õueala on kaunis, pakub palju avastamisrõõmu väikesele ja suurele loodushuvilisele,2 rääkis Lulla. „Õueala eriliigilised puud-põõsad on tähistatud 46 infopostiga, kus on märgitud puu-põõsa eesti- ja ladinakeelne nimetus, on joonistatud lehe, õie ja vilja kujutis. Õueala puud ja põõsad on istutanud lasteaia töötajad, kooliminevad lapsed ja nende vanemad aastast 1971 kuni tänapäevani. Meie õuealal on väikevormid Siil ja Jänes, Ahjualune, Päevakoer, Poku lilleõiega ja Lepatriinu. Muinasjutulised tegelased on head loovuse arendajad.“

Muusikaõpetaja Maire Taltsi juhendamisel lauldi Kesklinna lasteaia regilaulu. Õppealajuhataja Monika Lemberg tutvustas külalistele õuesõppe tegevusi, mis seotud liigirikka taimestiku ja rühma nimitegelastega. Külalised õppisid tundma meie õueala väärtusi orienteerumismängu kaudu kolmes töörühmas, mida juhendasid õpetajad Kiira Kurik, Eve Köök, Annika Nagel, Marju Baikov, Ülle Jaeger ja Inna Rõbakova.

Külalistele jaotati vihjekaardid ja kõik asusid innukalt looduses toimetama.

Mälestuseks kaunist pärastlõunast jäid looduslikust materjalist pildid õuesõppe klassi seinale.

Ürituse lõpuks esitasid Päevakoera rühma lapsed õpetaja Ülle Jaegeri loodud tantsu „Vahvad Päevakoerad”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles