Juhannes Kask jätkab olümplasest isa üritust

Enn Hallik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
83aastane tõstetreener Juhannes Kask on endiselt indu täis nii noori trenni kutsuma kui isa mälestusvõistlust korraldama.
83aastane tõstetreener Juhannes Kask on endiselt indu täis nii noori trenni kutsuma kui isa mälestusvõistlust korraldama. Foto: Urmas Luik

Sindi spordiselts Kalju korraldas 1928. aastal olümpiamängudel osalenud tõstja Aleksander Kase 17. mälestusvõistlused, kangi sikutas viis kohalikku noorsportlastki.

Sindi seltsimajas võistlesid nii naised, noored kui mehed. Paremusjärjestus selgus Sinclairi tabeli järgi, mis peale ülestõstetud raskuse arvestab sportlase kehakaalu ja raskuse vahet.

Naiste võitja Darja Ivanova spordiklubist Edu tegi nii rebimises (57 kg) kui tõukamises (68 kg) Eesti noorterekordi. Noorte arvestuses võitis Robin Kivirand Vargamäe klubist 87+107 kiloga, kuni kolm aastat tõstnud Sindi poisid Martti Šorin, Randel Mattiisen, Ken Meriniit, Indrek Viik ja Märt Tammann said kohad neljandast kaheksandani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles