Manijal tuleb punast kukke ohjata omal jõul

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manija sadamas näitas liinipaadi juht Arno Sutt esmast päästevarustust – veepumpa, kuid selle käimapanekuks vajalik kütus on kanistritest kellegi “abiga” haihtunud.
Manija sadamas näitas liinipaadi juht Arno Sutt esmast päästevarustust – veepumpa, kuid selle käimapanekuks vajalik kütus on kanistritest kellegi “abiga” haihtunud. Foto: Urmas Luik

Poolesaja elanikuga Manija jääb kiviviske kaugusele Munalaiust, kuid neid lahutav veeriba on hädaolukorras takistus, mille ületamine nõuab päästjatele kindlat alust.

Lähim päästekomando asub Tõstamaal, sealt jõuab Munalaidu paarikümne minutiga. Vahepeal tuleb nelja kilomeetri pikkusel ja poolteise kilomeetri laiusel Manija saarel kui maastikukaitsealal kohalikel endil punase kuke tiibu kärpida.

“Kui hüpoteetiliselt rääkida, siis kahjutule puhkedes helistan päästeametisse, haaran kodunt tulekustutid ja torman kohale,” rääkis Manija saarevaht, Riida talu perenaine Ülle Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles