Pärnumaa eakad lustivad suvepeol

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks aastat tagasi pidasid Pärnumaa eakad oma suvepidu Kabli külas.
Kaks aastat tagasi pidasid Pärnumaa eakad oma suvepidu Kabli külas. Foto: Ants Liigus

Pühapäeval toimub Pärnu Vallikäärus Pärnumaa eakate suvepidu, mis kannab sel aastal pealkirja "Meri, maa ja päike". Kontserdil esinevad eakate tantsurühmad ja laulukoorid, kokku ligemale pool tuhat inimest. Sõnalised vaheetteasted teeb külaline teleseriaalist "ENSV": Aadu alias Feliks Kark.

Suvepeo idee autor ja üldjuht on kultuurikorraldaja, tantsujuht ja folklooritundja Sirje Osipov. Muusikalist osa juhib pillimees Priit Kask, kelle eestvedamisel saadab lauljaid-tantsijaid laval väike orkester.

Projektijuht Aire Koop ütles, et peo stsenaariumi paikapanek ja repertuaari õppimine käivitusid juba eelmise aasta sügisel. "Toimunud on mitu seminari ja tundub, et kõik osalejad võtavad asja elurõõmsalt ja väga pühendunult," kommenteeris Koop. "Kuna eakate kollektiivid pole kahjuks sihtrühm suurel laulu- ja tantsupeol, on maakondlikud suuremad peod neile lauljatele-tantsijatele hea väljund ja motivaator."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles