Kriidiku nukud võitsid 5000 eurot

Anu Villmann
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praeguseks on müüdud üle 100 Kriidiku nuku. Kriidikut võib riietada või panna pähe lõngast juukseid. Juukseid saab sättida soengusste, pesta või lõigata.
Praeguseks on müüdud üle 100 Kriidiku nuku. Kriidikut võib riietada või panna pähe lõngast juukseid. Juukseid saab sättida soengusste, pesta või lõigata. Foto: Erakogu

Eile õhtul andsid kodanikuühiskonna sihtkapital ja SEB üle Eesti suurima ettevõtluskonkursi Ajujahi sotsiaalse ettevõtluse eriauhinna. Preemia pälvis MTÜ Pesapuu, mis pakub arendavate Kriidiku nukkude tootmisel tööd pikaajalistele töötutele ja erivajadustega inimestele.

Kriidiku nukkude looja ja Pesapuu eestvedaja on pärnakas Evelyn Eichhorst.

Kriidiku idee tugevuseks osutus žürii hinnangul äriidee kahesuunaline tegevusmudel ja selle kõrge sotsiaalne väärtus. Ühelt poolt pakutakse lastele lelusid, teisalt suunatakse lisandväärtus avaliku sektori organisatsioonidele, kes soovivad pikaajaliste töötute ja erivajadustega inimeste tööturule sisenemise teenust sisse osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles