Sindi tähistab Eesti lipu päeva laste loomevõistlusega

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi gümnaasiumi õpilased Ebe-Triin Reinsalu, Kaari Kasemaa ja Pirjo-Liis Parts harjutasid endi loodud laulu loomevõistlusele saatmiseks.
Sindi gümnaasiumi õpilased Ebe-Triin Reinsalu, Kaari Kasemaa ja Pirjo-Liis Parts harjutasid endi loodud laulu loomevõistlusele saatmiseks. Foto: Urmas Saard

Sindis leidis laste ja noorte vahel aset lipupäevale pühendatud loomevõistlus, mille võitjaid autasustatakse 4. juunil, Eesti lipu päeval Sindi gümnaasiumi õuel.

Ühtekokku saadeti võistlusele 37 joonistust ja üks laul, milles seast valiti välja kuus auhinnalist tööd. Kõik tööd pannakse vaatamiseks välja 4. juunil kooliõuele või vihmase ilma korral koolimajja, hiljem saab neid kaeda Sindi linnaraamatukogus.

Eesti lipu päeva tähistamine algab tuleval laupäeval Sindi raekoja ees, kus veerand tundi enne keskpäeva hakkab mängima meeleolukaid lugusid Pärnu noorte puhkpilliorkester Rein Vendla dirigeerimisel.

Lasteaiamudilased ja kooliõpilased rivistuvad lippudega ja täpselt kell 12 mängitakse Eesti hümni ja "Eesti lippu", misjärel pidulisi tervitavad Sindi linnapea Marko Šorin, Pärnu maavanem Kalev Kaljuste ja riigikogu aseesimees Jüri Ratas.

Rongkäigus suundutakse Pärnu maanteed, Jaama ja Kooli tänavat pidi koolimaja õuele, kus algava kontserdi peaesinejad on tänavu lasteaialapsed ja algklasside õpilased.

Merekultuuriaastat esile tõstes kõlavad laulud Eestist, läbi armsa kodumaa voolavatest jõgedest ja hällitavast merest. Laulud vahelduvad pärimuslike eesti tantsude, ringmängude ja sõnaliste vahepaladega, stsenaariumi on kokku pannud Ülle Jantson ja Eneli Arusaar.

Sindi lasteaia mudilastest pälvivad Eesti lipu päeval loomevõistluse auhinna kahe aasta ja kaheksa kuu vanune Stella Sedrik Naerukildude rühmast (juhendaja Elve Peenoja), kolmeaastane Lisandra Käärmann Nublude rühmast (juhendajad Janika Kull ja Anneli Vilgats) ja kuueaastane Karolin Sepa Midrilindude rühmast (juhendaja Ülla Paulus).

Sindi gümnaasiumi õpilastest saavad auhinna Handro Krünberk, Antti Riiet ning Kaari Kasemaa, Pirjo-Liis Parts ja Ebe-Triin Reinsalu – kolm tüdrukut on koos õpetaja Eneli Arusaarega salvestanud videole enda loodud sõnadele viisistatud laulu "Meie Eestimaa laul".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles