Aitan Lapsi pakub lasteaedadele teatrielamuse

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevusfondi viiendal sünnipäeval said Kopli lasteaia lapsed näha juba esimest konkursivälist pandipakendite ja taaskasutuse teemalist näitemängu "Purgi mütsike", mille autor ja esitaja on Nuku teatri näitleja Mihkel Tikerpalu. Tordi lõikas lastega lahti fondi Aitan Lapsi patroon Evelin Ilves. Erakogu
Heategevusfondi viiendal sünnipäeval said Kopli lasteaia lapsed näha juba esimest konkursivälist pandipakendite ja taaskasutuse teemalist näitemängu "Purgi mütsike", mille autor ja esitaja on Nuku teatri näitleja Mihkel Tikerpalu. Tordi lõikas lastega lahti fondi Aitan Lapsi patroon Evelin Ilves. Erakogu Foto: Erakogu

Heategevusfond Aitan Lapsi kuulutas ühes oma sünnipäevaga välja teatrikonkursi, mis järgmisel aastal toob keskkonnateemalised lastelavastused kõikidesse Pärnumaa lasteaedadesse.

Fond ootab koostöös kultuuriministeeriumi ja Eesti Pandipakendiga korraldatavast konkursist aktiivselt osa võtma kõiki Eesti teatreid, mis oleksid sellisest ettevõtmisest huvitatud ja tooksid keskkonnahariduslikud teemad lastele lähemale.

Oma panuse projekti õnnestumisse on juba andnud Pärnumaa inimesedki, kes pandipakendite automaatide kaudu annetasid 2015. aastal fondile 3801,74 eurot. Kogu Eestis panustasid elanikud mullu üle 100 000 euro.

Konkursile laekunud tööde hulgast valitakse välja kuni kolm näidendit, mis lavastatakse ja millega tehakse kahe aastaga tiir peale Eesti lasteaedadele. Oodatud on lavastused, mis avavad laiemalt keskkonnasäästlikkuse ja pakendite taaskasutamise teemat. Võitjad kuulutatakse välja tänavu septembris.

"Kui harjume juba lapsena prügi sortrima ja saame aru, miks taaskasutus on oluline, teeme seda suure tõenäosusega kogu ülejäänud elu. Harjumusel on väga suur jõud," põhjendas fondi Aitan Lapsi patroon Evelin Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles