Miks saaks Savisaarest hea president

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi rahvas Eesti Vabariigi presidenti valida ei saa, jääb lihtinimesele alles kaasamõtlemise rõõm. Seda võimalust ma järgnevalt kasutangi. Mitu nime on juba välja käidud, enamik neist ei ole tõsiselt võetavad. Keda aga tuleks tõsiselt võtta, on Siim Kallas ja Edgar Savisaar.

Mõlemal mehel on aastakümnete pikkune poliitika tegemise kogemus ja mõlemad on olnud osalised Eesti iseseisvumise taastamisel. Siiski eristab neid kahte meest see, et kui Kallas on palju aastaid töötanud Eestist väljaspool, siis Savisaar on olnud oma rahvaga vahetpidamata koos nii heas kui halvas. Savisaarest sai rahva liider juba 1987. aastal ja seda rolli on ta täitnud praeguseni.

Küll on poliitilised vastasjõud püüdnud teda vahendeid valimata poliitikast kõrvaldada, kuid siiani ei ole see õnnestunud. Kuigi Keskerakonna Kadri Simsoni võimujanuse leeri abiga võib see kahjuks juhtuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles