Martin Laine: Suvepealinlase needus

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Laine
Martin Laine Foto: PP

Tamperest pärit Jari elu Pärnus on ilus. Ta silub hoolikalt kammiga oma lumivalgeid kiharaid, asetab siis kammi stiilsesse tumedast nahast kõhukotti ja haarab sealt 50eurose, et pubist soodne 15eurone pippuripihvi tellida. Soomlane suhtleb vaid soome keeles ega jäta teenindajale jootraha. Olgugi et tööandja eeldab, et nooruke ettekandja teenib iga päev külastajatelt varanduse. Nii tundub, kui heita pilk töölise palgalehele.

Peagi jõuab härrasmees randa. “See on ju lausa paradiis,” imetleb ta. Mees leiab vaba ruutmeetri ja kui jalad konksu tõmmata, mahub täitsa ära. Jari saab tõmmata jalast khakivärvi viigipüksid, heita seljast higise halli triiksärgi ja paljastada imelise õllekõhu. Lõunamaa päike võtab hästi.

Lõpuks rändab Jari tagasi korterisse ranna rajoonis, mille ta sai sõbralikult pärnakalt kätte odavamalt kui mis tahes hotellitoa: vaid 250 eurot nädala eest. Vahel Jari lausa unustab, et on võõral maal. Kõik on siin nii koduseks tehtud. Teinekord paneb teda ennastki imestama, et seda koledat eesti keelt nii harva kõrvu kostab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles