Pärnakast tippteadlane ihkab luua Eestis laserilabori

Silja Joon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Põdra (vasakul) kõrval seisavad tema kolleegid Dan Symes, Nelson Lopes-Carreira ja Jon Wood kohas, kus teadust tehakse ehk Central Laser Facility labori laseriruumis.
Kristjan Põdra (vasakul) kõrval seisavad tema kolleegid Dan Symes, Nelson Lopes-Carreira ja Jon Wood kohas, kus teadust tehakse ehk Central Laser Facility labori laseriruumis. Foto: Erakogu

Suurbritannia tippülikoolis Imperial College Londonis kirjutab oma doktoritööd Pärnu Koidula gümnaasiumi lõpetanud Kristjan Põder, teemaks avastused kompaktsete laserplasma osakestekiirendite vallast.

Pikas perspektiivis on teadlase soov asutada samalaadse suunaga töörühm kodumaalgi ja viia Eesti selles teadusharus maailma tippu.

Pärast Koidula gümnaasiumi lõpetamist Bristoli ülikooli astunud noormees valis erialaks füüsika, kuna just selle vastu on ta alati tundnud erilist huvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles