Kaliningradis tutvustati Edela-Eesti kunstnik-anarhiste

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse avamisel korraldasid pärnakad performance’i, pildil Andrus Joonas.
Näituse avamisel korraldasid pärnakad performance’i, pildil Andrus Joonas. Foto: Janno Bergmann

Eelmisel nädalal avati Kaliningradi nüüdisaegse kunsti keskuses näitus “Edela-Eesti anarhismi eripärad”, mis tutvustab Pärnuga seotud kunstnike loomingut 1990. aastate lõpust tänapäevani.

Näituse kuraatori Janno Bergmanni sõnutsi on see kultuurivahetus: eelmise aasta novembris tõid sama keskuse eestvedajad Pärnu linnagaleriisse näituse “Made in Kaliningrad”, mis esitles Kaliningradi (Venemaa) nüüdisaegset kunst, nüüd tegid Pärnu kunstnikud kolleegidele vastuvisiidi.

Kaliningradi võeti külakostiks kaasa Janno Bergmanni, Billeneeve, Ville-Karel Viirelaiu, Andrus Joonase, Tanel Saare, Sirami, Sorge, Rauno Teideri, Cnopti, Art Containeri, Rubensi ja tsirkus-kunst-teatri Põleva Kaelaga Kirjak loomingu video- ja fotodokumentatsioon (põhiliselt performance’itest ja installatsioonidest), kokku umbes 50 videot ja sama palju fotosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles