Päikesepaneelid pannakse turiste teenindama

Silja Joon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkla rajatakse hektarisuurusele maalapile: 37 kohaga haagissuvilaparkla koht kujutab endast hekiga ümbritsetud 80ruutmeetrist ala, kus turistid saavad kasutada elektrit ja neil on pesemisvõimalus.
Parkla rajatakse hektarisuurusele maalapile: 37 kohaga haagissuvilaparkla koht kujutab endast hekiga ümbritsetud 80ruutmeetrist ala, kus turistid saavad kasutada elektrit ja neil on pesemisvõimalus. Foto: Erakogu

Audru valda Lõosilma talu juurde on kavas rajada juba sel suvel päikeseenergial töötav autoelamuparkla Solar Caravan Park, mis on äriplaani autori Kätlin Sagimi andmeil esimene selletaoline Euroopas.

Autosuvilaparkla äriplaani tutvustas hiljutisel Pärnu ettevõtluskonkursil “Ettevõtlik pärnakas” Pärnumaa kutsehariduskeskuse ärikorralduse eriala õpilane Kätlin Sagim, kes on Lõosilma talu üleaedne.

Lõosilma ökotalu peremees, mehaanika- ja elektroonikahuviline Peeter Viik leidis, et lammaste asemel on päikeselisel karjamaal kasulikum toota elektrit, ja püstitas mullu hobi korras sinna poolteist tonni kaaluva 42 päikesepaneelist koosneva päikesepüüdja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles