Tootsi Turvas sulges briketivabriku

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootsis valmistatud turbabrikett.
Tootsis valmistatud turbabrikett. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Aktsiaselts Tootsi Turvas otsustas sulgeda briketivabriku, mille jätkamisele ei leitud perspektiivi.
 

Tootsi vald aga kavatseb pöörduda riigi poole saneerimistoetuse saamiseks, sest poolesaja inimese koondamine vähendab oluliselt 840 elanikuga valla tulubaasi ja ohtu satub omavalitsuse ülesannete täitmine, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Ametlikult teatas Tootsi Turba juhtkond töötajatele koondamisest tänahommikusel koosolekul. Et see juhtub, oli ammu teada. Ettevõte teatas juba 2008. aastal, et otsib võimalusi vabriku  jätkamiseks, aga välistatud pole ka selle sulgemine.

Tootsi vallavanem Kalev Kaljuste ütleb, et seoses ebameeldiva uudisega tuleb tänavune eelarve ümber teha, sest miljon krooni üksikisiku tulumaksuna jääb saamata. Vald kavatseb riigilt abi paluda, sest kui töökohti vähehaaval tekibki, on ka vahepealne aeg vaja üle elada.

Oluline on seegi, et briketivabriku katlamaja varustas soojaga Tootsi alevit. Nüüd tuleb Tootsi Turbal uus katlamaja ehitada.

Katlamaja läheb maksma miljon eurot ja peab sügiseks valmis olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles