Paar tuhat koorilauljat peab suvepealinnas kaht pidu korraga

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline koorifestival toob Pärnusse kokku lauljaid mitmest riigist, seni eksootilisemad osalejad on tulnud Lõuna-Aafrika Vabariigist, Taiwanist ja Ameerikast. Laulupäevale “Üle Maarjamaa” sõidab suvepealinna 80 nais- ja neidudekoori üle Eestimaa.
Rahvusvaheline koorifestival toob Pärnusse kokku lauljaid mitmest riigist, seni eksootilisemad osalejad on tulnud Lõuna-Aafrika Vabariigist, Taiwanist ja Ameerikast. Laulupäevale “Üle Maarjamaa” sõidab suvepealinna 80 nais- ja neidudekoori üle Eestimaa. Foto: Urmas Luik

Homsest kajab Pärnu linn neli päeva mitmekeelsest koorilaulust: 10. rahvusvaheline koorifestival toob siia üle 700 laulja ja üle-eestiline nais- ja neidudekooride laulupäev “Üle Maarjamaa” laupäeval 1700 lauljat.

Eesti naislaulu selts on oma laulupäeva “Üle Maarjamaa” rihtinud omakorda Eesti lipu päevale, mistõttu on koostöös Eesti lipu seltsiga needki sündmused 4. juunil omavahel ühildatud – Rüütli platsil piduliku lipupäeva tähistamise järel suundutakse ühises rongkäigus laulupäevale Vallikääru.

Kahe koorilauljate suurpeo kunstilisse meeskonda on rakendatud pärnakad ja mõlema peo kunstiline juht on Toomas Voll (alumisel pildil), kes tõdes, et õrnema soo esindajate kollektiividele on see hea võimalus mõlemal üritusel üles astuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles