Peagi sorgivad õpilased Ermistu järve mudas

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haridusosakonna üldhariduse peaspetsialist Virve Laube koges koos Pärnu koolide loodusainete õpetajatega Ermistu järvel seda, mida tulevikus lastele õpetada.
Pärnu haridusosakonna üldhariduse peaspetsialist Virve Laube koges koos Pärnu koolide loodusainete õpetajatega Ermistu järvel seda, mida tulevikus lastele õpetada. Foto: Gertrud Alatare

Ermistu järv ja selle idakaldal asuv puhkeküla, mis on tuntud harrastuskalastajate tõmbekeskus, avab nüüdsest värava kooliõpilastelegi, aga vähem kalapüügiks ja rohkem järve eluslooduse tundmaõppimiseks.

Ermistu järv on paisu abil loodud veesilm, mis laiub 4,8 ruutkilomeetril Tõstamaa alevikust paar kilomeetrit põhja suunas.

Merebioloog Jüri Tenson, kes on võtnud oma südameasjaks lapsed sõna otseses mõttes näppepidi Ermistu järve mutta torgata, on valmis andma järvel koolitusi nii vee- ja mudaproovide võtmiseks kui nende hilisemaks uurimiseks laboris kas mikroskoobi all või katseklaasis keemiliste reaktiividega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles