Edward Lucie-Smith: Kunst ääremaal tõrjub sageli pealinnu

, kunstiekspert ja –kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Lucie-Smith
Edward Lucie-Smith Foto: PP

Juhuslikult on mul olnud tihe side väikese Balti vabariigi Eestiga, eriti Pärnuga. Alustasin seal käimist 1990. aastatel, üsna varsti pärast seda, kui Eesti taastas oma sõltumatuse Venemaast, ja olin meelitatud, leides ühe oma raamatutest ülikooli raamatukogust (selle lugemiseks nõukogude ajal pidi üliõpilane hankima eriloa), mis oli mind teinud üllatavalt tuntuks Eesti kunstiringkondades.

Olen Pärnu tagasi tulnud korrapäraselt, eelkõige tänu näitusele “Mees ja naine”, mida igal aastal on korraldatud kunstigaleriis, mis asub kommunistliku partei vanas peakorteris.

Sel aastal toimub nende sageli kergelt erootiliste näituste 23. väljalase. Suureks kurvastuseks kuulsin, et tänavune näitus võib olla viimane. Hoone on müüdud korraldajaid eirates, see võidakse peagi lammutada, et asemele ehitada kortermaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles