Linnalaager juhatab lapsed suurde suvesse

Veste Roosaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees pidas sünnipäeva
Pärnu Postimees pidas sünnipäeva Foto: Madis Sinivee

Täna algas Kuninga tänava põhikooli traditsiooniline esimeste klasside linnalaager.

Koostöös Pärnu kunstide majaga on laagrilised kuni keskpäevani Kuma ringijuhtide käe all. Kuninga kooli huvijuhi Siiri Paasma ütlust mööda saavad lapsed tantsuõpet, tegelevad muusika ja kunstiga, näitlevad, meisterdavad.

Pärast lõunasööki koolis on iga laagripäev omanäoline. Täna on lapsed Janne Ristimetsa tantsustuudios lastejoogas. Järgmisel nädalal viib Pernova hariduskeskuse õppeprogramm nad randa – mööda laudteid liikudes ja spetsialistide seletusi kuuldes õpib igaüks märkama meie rikkalikku loodust.

Linnalaagris osalejad harjutavad veel kesklinna tenniseväljakul tennisemängu – see on Paasma jutu järgi igal aastal laste suure huvi pälvinud. Et suvi on tulemas ja elame mere ääres, on oluline teema veeohutus. Päästeameti asjalikul juhendamisel saab selgeks, kuidas vee ääres käituda, millal vette minna, kes appi tuleb, kui keegi abi vajab jpm.

Kuninga kool korraldab juba aastaid linnalagreid ja lapsevanemadki hindavad seda, sest tegevused on õpetlikud, lapsed hoitud ja kõhud täis. „Väljasõite küll enam teha ei saa, sest selleks raha ei jätku, aga linnaruumis on tegemist küll,“ ütles Paasma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles