Priit Neilinn: Imepärased muundumised

Priit Neilinn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Neilinn
Priit Neilinn Foto: PP

Hiljuti Daily Expressi sirvides sattusin artiklile pealkirjaga “Jõhkard, kes sundis oma armukest iga päev jooksulindil jooksma, pandi vangi”. Lugu kõneles sellest, et keegi Mohammed Anwaar oli oma partnerit Gemma Dohertyt mitmel korral laste ees jõhkralt peksnud, kägistanud naise meelemärkusetuks ja asetanud talle noa kõrile, küsides, kas too tahab, et ta kohe tapetakse.

Peale selle oli Anwaar naist umbes aasta jooksul sundinud iga päev jooksutrenni tegema, sest kaasa olevat liiga paks. Seejuures tõi ta naisele vaadata tippmodellide fotosid ja soovis, et ta näeks välja samasugune. Samuti kehtestas mees partnerile range dieedi, mis koosnes põhiliselt punapeedist. See lugu vältas pikka aega ja sisaldas nii füüsilist kui vaimset vägivalda. Mees tunnistas end kohtus süüdi ja sai nende tegude eest oma kaks ja pool väljateenitud aastat.

Just samal päeval, kui lugesin Daily Expressi, avasin Postimehe ja leidsin artikli “Mees mõisteti vangi, sest ta sundis naist trenni tegema”. Tuli kuidagi tuttav ette ja ma asusin sisuga tutvuma. Selgus, et käsitletakse tõepoolest sama juhtumit, ainult kogu loo rõhuasetus oli tundmatuseni muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles