Papsaares kukkus töömees lasteaia katuselt alla

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Papsaare lasteaed.
Papsaare lasteaed. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile kukkus Pärnumaal Audru vallas Papsaares lasteaia katuselt alla 27aastane noormees, kes murdis jalaluu ja peab jääma ravile Pärnu haigla ortopeediaosakonda.

Audru lasteaia juhataja Jekaterina Kuru sõnutsi juhtus õnnetus vallavalitsuse tellitud firma töömehega, et teda kohapeal ei olnud, teab ta õnnetusest teistelt kuuldu järgi.

„Noormees kukkus alla teise korruse kõrguselt,“ teadis Kuru rääkida. „Lasteaia töötajad kutsusid kohe kiirabi välja.“

Kuru sõnutsi kukkus noormees kõvale maapinnale ja vigastas pahkluud. „Kahetsusväärne, et selline asi juhtus,“ ütles ta.

Pärnu haigla avalikkussuhete juht Eda Amur ütles, et Papsaare lasteaia katuselt alla kukkunud mehel tuvastati haiglas jalaluumurd ja ta jäi ravile ortopeediaosakonda.

Kuru jutu järgi puhastasid töömehed eile teist päeva lasteaia katuse rennides soojendusjuhtmeid.

Audru vallavanem Margus Joonase teada oli katusel kukkunud mehel oli kaasas turvaköied, kuid millegipärast ta neid ei kasutanud.

Audru vallavalitsuse liige Eino Ojandu, kes tööd lasteaia katusel tellis, oli täna autoroolis teel Tartusse ega osanud öelda, mis firma töötajaga õnnetus juhtus, sest märkmik, kus vajalikud numbrid kirjas, jäi koju.

Tööinspektsiooni Pärnu kontori juhataja Ülar Kallase sõnade kohaselt pole Papsaare lasteaias juhtunud tööõnnetusest inspektsiooni teavitatud.

Kallase sõnutsi peab inspektsiooni raskete tööõnnetuste korral teavitama tööandja või arst, kes on diagnoosinud raske vigastuse.

Tööinspektsiooni Pärnu kontori juhataja selgituse järgi loetakse luumurdu raskeks vigastuseks. Õnnetusest tuleks Kallase sõnutsi teada anda mõistliku aja jooksul.

Kallas seletas, et tööandja peab tööõnnetuse korral viima läbi uurimise ja edastama raporti tööinspektsioonile.

Kallas lisas, et Papsaare lasteaia katuse puhastamisel juhtunut hakkab tõenäoliselt uurima tööinspektsioongi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles