Kohus mõistis pedofiilist arhitekti aastateks vangi (1)

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus mõistis täna lühimenetluses pedofiilias süüdi maineka arhitekti Tõnis Palmi ja määras talle kaheksa aastat vangistust.

Esimese ja teise kohtuastme avalike suhete teenistuse pressiesindaja Anneli Vilu sõnutsi mõistis kohus Palmi kinniste uste taga toimunud istungil süüdi viies eri paragrahvis: alaealiselt seksi ostmises, suguühtes või muu sugulise iseloomuga teos lapseealisega, lapseealise seksuaalses ahvatlemises, inimkaubanduses alaealise ärakasutamise eesmärgil ning lapsporno valmistamises ja selle võimaldamises.

Kuigi liitkaristuseks mõistis kohus Palmile kaheksa aastat vangistust, vähendati karistust lühimenetluse alusel kolmandiku võrra. Niisiis jäi pedofiili karistuseks viis aastat ja neli kuud vangistust. Kohus arvas karistuse hulka Palmi eelvangistuses viibitud aja alates mullu 28. aprillist.

Peale selle mõistis kohus süüdimõistetult menetluskuludena riigi tuludesse kokku 4913 eurot ja 89 senti.

2008. aastal jäi väljakutsuvas poosis alasti poisikeste pildistamise eest süüdi mõistetud Palm vabadusse ja pääses 15 000kroonise rahatrahviga. Põhja ringkonnaprokurör Eve Soostar põhjendas toona leebet otsust muu hulgas sellega, et tõenäoliselt ei korda Palm oma pahategusid. Samal ajal põhjendas Palm oma tegu kunstnikuhingega.

Tõnis Palm on muu hulgas projekteerinud Pärnu Mai kultuurikeskuse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles