Ühisgümnasist võitis õpilasesinduste liidu korraldatud konkursi

Veste Roosaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ühisgümnaasium.
Pärnu ühisgümnaasium. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu ühisgümnaasiumi õpilane Madis Arumäe võitis Eesti õpilasesinduste liidu korraldatud konkursi “Aasta koostöö”, millega tõsteti esile õpetaja ja õpilase inspireerivat koostööd.

„Kuigi koostööd õpilase ja õpetaja vahel võib tõlgendada mitut moodi, oli huvitav vaadata, kuidas keegi teemale lähenes,“ ütles aasta koostöö konkursi peakorraldaja Anna Leena Tae.

Võidutöös on kirjeldatud Pärnu ühisgümnaasiumi õpilaste ja õpetaja suhteid mitme näitena.

Rahvusvahelistes projektides koos õpetajatega kaasa löönud Arumäe sõnul on see soojendanud õpilase-õpetaja suhteid, mis on heaks koostööks oluline. „Õpilased mõistavad, et õpetaja on ka inimene, isiksus ja meeldiv reisikaaslane, õpetajad aga näevad, et kõik õpilased ei ole ühesugused. Kõige toredam on see, et lähetusel olles me ei näe õpetajat kui pedagoogi, vaid kui väga-väga head sõpra ja suhtluskaaslast, kellega võib ausalt ükskõik millest rääkida,“ selgitab Arumäe.

Ühes rahvusvahelises projektis Küprosel osalenud õpilased ja õpetajad leidsid end vestlemast kooli heaolu üle, mis igapäevaselt koolitundides teemaks ei tuleks. Nii kasvas vestlusest välja plaan muuta kooli õppesüsteemi. See oli varemgi koolis teemaks olnud, kuid soiku jäänud.

2015. aasta oktoobris tegi õpilasesinduse juhatus õpetajaskonnale ettepaneku rakendada koolis moodulõpet.

„Moodulõpet võib vaadelda kui õpilaste motivaatorit, mis laseks koolil olla õpilase arengu võimendi. Moodulõppes saab õpilane valida peale kohustusliku kursustepaketi kaks oma huvidest, võimetest ja vajadustest lähtuvat moodulit. Moodulõpe võimaldab paindlikku õppekava, paremat arvestamist õpilaste individuaalsete vajaduste ja võimetega, tõstab õpimotivatsiooni, soodustab ainete lõimumist, tugevdab sotsiaalseid kontakte ja kooli ühtsustunnet,“ kirjeldab Madis moodulõppele mineku soovi.

2016. aasta sügisest ongi Pärnu ühisgümnaasiumis moodulõpe tänu kooli initsiatiivgrupile, kuhu kuulusid õpetajad Liis Raal-Virks, Peedu Sula, huvijuht Tiina Saarits, õpilasesinduse endine president Chrystal-Katriin Kopti ja Madis Arumäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles