Kultuuriklubi Tempel pakub folki Lätist ja Eestist

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori Hobune.
Tori Hobune. Foto: Karolin Stimmer

Täna astuvad Pärnu kultuuriklubis Tempel üles Future Folk Orchestra ning Rihards Libietis Lätist ning Tori Hobune Pärnust.

Future Folk Orchestra on Läti folk-muusika kollektiiv, kes oma loomingus murrab traditsionaalsuse piire, tuues sisse erinevaid muusikažanre ning kultuure. Oma muusikas võtavad nad motiive Balkani, Iisraeli, Aafrika, Malaisia, Vene, Rumeenia, Soome ja ka Eesti muusikast ning toetavad neid filmidest, popmuusikast ja kaasaegsetest muusikalidest tuttavate väljavõtetega. Future Folk Orchestra eesmärk on kuulajani tuua see, mis ühendab kõikide maade, kultuuride ning ajastute muusikat ning seda nende isikupärases tõlgenduses.

Rihards Libietis sulatab oma loomingus üheks akustilisel kitarril sõrmitsemise stiili, blues´i ning chill-out-muusika ning muudab selle seikluseks. Olles tegutsenud vaid veidi rohkem kui viis aastat, on ta jätnud tugeva jälje Läti noortemuusika maastikul, esinedes nii klubides kui ka festivalidel. Oma muusikaliste mõjutajate hulka on ta nimetanud muuhulgas Led Zeppelini, Miles Davies´e ning isegi Thomas Newmani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles