Merekool tuleb kaheks nädalaks Pärnusse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Merekultuuriaasta

Merekultuuriaasta suvine programm pop-up merekool Meresõber jõuab Pärnusse 13. juunil. Merekooli leiab Pärnu jahtklubist 26. juunini.

Merekultuuriaasta suvine teemalaine tutvustab merega seotud vaba aja veetmise võimalusi. Rändmerekool Meresõber annab võimaluse proovida nelja veega seotud spordiala: purjetamine, lohesurf, kajaki ja SUP-lauaga sõitmine.

Rändmerekooli Meresõber koordineerib Eesti jahtklubide liit ja projektijuhi Indrek Ilvese sõnade kohaselt on programmi eesmärk anda noortele võimalus saada vahetu kogemus merel käimisest.

"Meri pakub väga palju sportimis- ja vaba aja veetmise võimalusi ning meie eesmärk on seda laiemalt tutvustada," sõnas Ilves. Selleks on loodud kaks võimalust: eelregistreerimisega viiepäevane merekool noortele vanuses 8–16 aastat ja õhtuti ning nädalavahetustel kiirkursus "Esimest korda veele" kõikidele huvilistele.

"Viiepäevane merekool annab võimaluse tutvuda veespordialadega põhjalikumalt, iga päev on fookuses üks spordiala ja üldine veeohutus. Õhtuti ja nädalavahetustel saavad aga SUP-laua, lohesurfi, kajaki ja purjetamisega tutvuda kõik huvilised vanusest hoolimata," täpsustas Ilves.

Meresõpru juhendavad oma ala professionaalid. Vaneminstruktor Elise Umb on Eesti koondislane purjetamises ja kuulub paadiklassi 470 naiste arvestuses maailma paremikku.

Purjetamisinstruktor Terje Lepik on purjetamisega tegelnud juba kümme aastat. Ta on kuulunud noortekoondisesse ja toonud võistlustelt koju auhinnalisi kohti.

Kajakiinstruktor Oskar Jüssi on andnud individuaalseid koolitusi alates 2012. aastast ja 2014. aastast annab ta SeaKayak Estonias voolava vee, surfi, gröönipöörete ja süstasõidu baaskoolitusi.

Meresõbra kursustel on sümboolne osalustasu. Viiepäevane kursus maksab kümme eurot inimese kohta ja tunniajane kiirkursus "Esimest korda veele" maksab viis eurot.

Meresõber jõuab Eesti seitsmesse suuremasse linna.

Täpsem info ja registreerimine on merekultuuriaasta veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles