Vaiste tee läheb läbi Vene valduste

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaiste tee äärde jääb Ruth ja Aivar Vene rajatud Taltsi talu oma silmapaistva hoonestuse ja kauni koduümbrusega.
Vaiste tee äärde jääb Ruth ja Aivar Vene rajatud Taltsi talu oma silmapaistva hoonestuse ja kauni koduümbrusega. Foto: Urmas Luik

Vaiste tee läheb läbi Taltsi talu maade, pererahvas Ruth ja Aivar Vene on rahva liikumisega siitkaudu harjunud ega tee sellest numbrit.

Kastna suunast tulles pöörab Vaiste tee küla tagant loogakujuliselt tagasi ja viib välja Varbla valla Vaiste külla. Nii jääb Kastna-poolne teeots Tõstamaa valda pärast rajoonide ja külanõukogude, küla- ja vallapiiride jagamist. Valdade suurliitmine võib külad jälle ühte omavalitsusse kokku viia.

Rahvasuu piirivahet ei tee ja ütleb Taltsi talu kohta Vene küla ja nimetab seda Vene impeeriumiks. Nimelt on Ruth ja Aivar Vene 30 aastaga üles ehitanud silmahakkavalt mastaapsed hooned ja rajanud üle-eestilise ettevõtte, mis tegeleb metsakasvatuse ja -varumise, teedeehituse, kaeve- ja mullatööde, koduvallas ka kinnisvaraarendusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles