Amet Tõstamaale röntgeni luba ei anna

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstamaa perearsti Madis Veskimägi arvates tuleb arsti karistada juhul, kui kannatab patsient, mitte selle eest, et ta inimesi ravib.
Tõstamaa perearsti Madis Veskimägi arvates tuleb arsti karistada juhul, kui kannatab patsient, mitte selle eest, et ta inimesi ravib. Foto: Ants Liigus

Sellal kui alevikes ja külades suletakse koole, lasteaedu, postkontoreid, kauplusi, rahaautomaate, tõmbasid ametnikud Tõstamaal seinast välja tervisekeskuse röntgeniaparaadi, et arst sellega haigeid ei diagnoosiks.

Maainimesele tähendab see, et kui jalg jääb aidaukse vahele ja valutab, tuleb tal sõita poolesaja kilomeetri taha Pärnusse röntgeniaparaadi alla, selle asemel et kodukoha perearst ta luumurru tuvastaks ja jala sealsamas kipsi paneks.

Röntgeniaparaadi sulgejail keskkonnainspektsioonist, keskkonna- ja terviseametist on asja kohta oma arvamus, kusjuures seadme sulgemise otsus on maetud nii sügavale, et selle üle on põhjust sõna võtta mitmel riigiametil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles