Sakslanna proovis eksamil oma eesti keelt

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakslannast vabatahtlik Lena Fiederling nendib, et eestlaste sõpruskonda on raske sisse murda, eriti talvel.
Sakslannast vabatahtlik Lena Fiederling nendib, et eestlaste sõpruskonda on raske sisse murda, eriti talvel. Foto: Madis Sinivee

Audru koolis tegutsenud 18aastane Saksamaalt pärit vabatahtlik Lena Fiederling omandas õppeaasta vältel eesti keele niivõrd hästi, et sai vabalt õpilaste-õpetajatega suhelda ja sooritas koguni eesti keele tasemeeksami.

Lena ööbimiskohaks sai Pärnu Konse külalistemaja ja Audru koolis alustas ta vabatahtlikuna tööd mullu 7. septembril, töötades hommikuti koos huvijuhi Reelika Rüütliga ja hiljem pikapäevarühmas. Vabatahtlikuna korrastas ja täiendas ta infostende, pildistas üritusi, aitas ette valmistada ja korraldada üritusi. Pikapäevarühmas viis Lena algklassilapsed sööma, mängis nendega lauamänge ja viis õue. Vajadusel saatis ta väikseid õigele bussile ja jälgis, et kõik asjad kenasti kaasa saaks.

“Eesti keel on üks raske keel. Kuna töötasin esimese klassi lastega, kes muid keeli peale emakeele ei oska, pidin kiiresti õppima,” märkis Lena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles