Häädemeestel valmivad suveniirid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeestel on OÜ Runtzu lillepoega samas majas meenelett, kus puidust kokkupandud draakonit näitab omaniku Tiiu Tamme lapselaps Marta-Lotta.
Häädemeestel on OÜ Runtzu lillepoega samas majas meenelett, kus puidust kokkupandud draakonit näitab omaniku Tiiu Tamme lapselaps Marta-Lotta. Foto: Urmas Luik

Häädemeeste lillepoe omanik Tiiu Tamm valmistab koos pereliikmetega piirkonda kajastavaid meeneid, mida romantilisel rannateel liikujad meelsasti kaasa ostavad.

Suveniirilett on lillepoega sama maja teises pooles ja silt saab välja jaanipäevaks, kuid uks on külastajatele juba avatud. Nii on lillede kasvatamise ja müügiga tegelev OÜ Runtzu laiendanud tegevust meenete valmistamisega, puidu ja klaasi töötlemiseks vajaliku lasergraveerija muretses pereettevõte Euroopa Liidu maapiirkondade konkurentsivõimet toetava Leaderi programmi kaudu.

MTÜ Pärnu Lahe Partnerluskogu tegevjuht Mercedes Merimaa mainis Leaderile esitatud projektist rääkides, et väikeses kohas ellujäämiseks ongi ettevõtjatel vaja tegevust laiendada. Häädemeestelt tellivad meeneid suvesündmuste ja ürituste korraldajad ja ka Pärnumaa omavalitsuste liit, näiteks maapiirkonna eduõpilaste puidust meened on Runtzu meisterdatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles