Galerii: Ameeriklaste lahingumasinad tekitasid Keskväljakul palju elevust

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tutvustas Ameerika Ühendriikide maavägi Pärnu Keskväljakul oma relvastust, millega saabus siia Saksamaalt õppusele Saber Strike.

Peale ameeriklaste varustuse ja masinate võisid huvilised tutvuda kaitseväe ja Kaitseliidu relvastusega, ent peamine pilgupüüdja oli loomulikult ameeriklaste tehnika. Enim uudistajaid tiirles Ühendriikide soomustransportööri Stryker ümber, kuhu lubati sisse kiigata ja istumist proovida.

Kuigi ameeriklaste esimene kolonn alustas 2400 kilomeetri pikkust teekonda Eestisse Saksamaalt Vilseckist 27. mail ja tegi peatuse Valgas, Tartus ja Sillamäel, olid Pärnus relvastust tutvustamas teisena teeleasunud. Vanemseersant Price ja seersant Johnson ütlesid, et alustasid rännakut 31. mail ja Pärnu on nende esimene peatus Eestis. Pärnust Tapale hakatakse sõitma 15. juuni hommikul Paide ja Türi kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles