Urmas Hännile: Hääletu rahvas hääbub

Urmas Hännile
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Hännile
Urmas Hännile Foto: PP

Eesti on moodustis, kus rahvas, põhiseaduse kohaselt kõrgeima riigivõimu kandja, on otsustusõigusest niisama hästi kui ilma jäetud. Tõsi, kohalikku omavalitsusse ja riigikokku valitud esindajate kaudu on täiskasvanud elanikkonnal võimalus riigis toimuvas kaasa rääkida. Kuid elu näitab muud: enne valimisi kätel kantud ja mesijutuga paitatud kallikesest pole pärast hääletamist enam lugu.

Valetan? Üldse mitte. Linlastel on kindlasti meeles, kuidas Raeküla inimesed tõusid nelja aasta eest kaitsma sealset ainulist raudteejaama hoonet, mis siiski maha lõhuti. See lammutati, sest Pärnu linnavolikogu 2002. aastal heaks kiidetud detailplaneering andis hoone maaga tasandamiseks indulgentsi.

Aga mis olnust, kui on värske näide rahva tahtele vilistamisest. Pean silmas parlamendis äsja vastu võetud seadust, mis lubab riigikogulasel sügisest kuuluda kohaliku omavalitsuse volikogussegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles