Head nõu jagatakse suvelgi

, karjääriinfo spetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Illustratsioon

Suvi on kiire aeg lõpetajatele ja alustajatele. Ühes õppeasutuses tehtud pingutused saavad tasutud lõputunnistusega ja edasised karjäärivalikud realiseeruvad kõrg- või kutsekoolide vastuvõetute nimekirjades. Suurt tööd on teinud nii õppurid kui ka haridustöötajad, lapsevanemad ja tugisüsteemide spetsialistid.

Pärnumaa Rajaleidja keskus õnnitleb kõiki Pärnu linna ja maakonna koolide lõpetajaid ning soovib edu järgmiste sammude astumisel! Samuti ütleme suur aitäh kõigile koostööpartneritele, kellega piduliku kulminatsioonini jõudva õppeaasta jooksul noortele abiks olla oleme saanud.

Rajaleidja keskuse karjäärispetsialistidel on olnud kiire kogu õppeaasta vältel, mil kohtusime pea kõikide lõpuklasside – 9. ja 12. klasside – õpilastega Pärnu linnas ja maakonnas, kokku 1345 noorega. Jõudsime koos arutada tulevikuplaane ja -võimalusi, eeldusi ja võimekust, siluda murekohti, otsida lahendusi, seada sihte, harjutada sisseastumisvestlusteks ja tööturule sisenemiseks.

Juuni eelviimasel nädalal hakkavad Eesti kõrgkoolid ja kutsekoolid vastu võtma uute õpilaskandidaatide sooviavaldusi ja dokumente. Seega peaks õppuritel erialavalik tehtud ja tulevikuväljavaated selged olema. Kui aga kõik ei lähe kohe nii nagu planeeritud või tuleb veel suve jooksul mõni hea mõte, kuhu edasi liikuda, või vastupidi: teid tabab nõutus, et tahaks, aga täpselt ei tea, kuhu ja kuidas, on pärast kuuajalist puhkust juulis, mil Rajaleidja keskuse uksed on suletud, meie karjääri- ja õppenõustamisspetsialistid alates 1. augustist taas valmis noortele infot ja nõustamist pakkuma. Võtke julgelt ühendust kontaktidel, mille leiate meie kodulehel www.rajaleidja.ee/parnumaa.

Rajaleidja keskus pakub lõimituna karjääri- ja õppenõustamisteenuseid ehk eripedagoogilist, logopeedilist, sotsiaalpedagoogilist, psühholoogilist ja karjäärialast nõustamist ning karjääriinfo vahendamist.

Rajaleidja karjäärispetsialistide juurde on oodatud 7–26aastased noored, kes soovivad infot, nõu või tuge enese leidmisel ning sellest lähtuvalt asjakohaste hariduse ja tööelu otsuste tegemisel. Karjääriteenus on konfidentsiaalne ja tasuta.

Õppenõustamisteenuste saamiseks soovitame esmajärjekorras pöörduda oma lapse lasteaeda või kooli. Kui aga haridusasutuses vastavad spetsialistid puuduvad või vanem soovib erapooletut nõustamist, oleme igati abiks pakkuma tuge ja koostööd.

Jagatud mure on pool muret. Kui te pole kindel, kelle poole pöörduda, võtke meiega ühendust ja aitame leida õige spetsialisti. Pärnumaa Rajaleidja keskus asub Pärnus aadressil Metsa 1.

Soovime kõigile tarkust ja pealehakkamist tulla meie pakutavatest teenustest osa saama ning enda jaoks parimaid läbikaalutud samme astuma, et ka järgmine õppeaasta tuleks tegus ja rõõmutoov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles