Pärnakas avab elustiilikaupluses näituse performance’iga

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Leo Grau näitust võib tänasest näha Tallinna elustiilipoes.
Jan Leo Grau näitust võib tänasest näha Tallinna elustiilipoes. Foto: Danel Rinaldo

Pärnu kunstnik Jan Leo Grau avab täna õhtul Tallinn Art Weeki raames WABi elustiilikaupluses oma näituse ,,See ei ole foto!" ja esineb seal performance’iga, mis kannab pealkirja "Faktifestatsioon neoismist neonismini".

Valitud teosed on kokku pandud Grau varasematest näitustest "Dilemma" (2015) ja "Tajumängud" (2016) ning on seotud fotograafiaga, kuigi see ei pruugi esmapilgul nii tunduda. Autor peatub tajunihestustel ja paneb mõtisklema mineviku, oleviku ja tuleviku üle, analüüsides foto ja maalikunsti suhet digiajastul.

Tänapäeva iseloomustab sotsiaalmeedias leviv hetkejäädvustuste hullus ja vajadus maalikunsti järele kipub selle foonil raugema. Grau mõtiskleb tänapäevase foto kui üürikese triumfi üle ja mõtestab ümber kunstiteoste loomise traditsioonilised võtted.

Maailm produtseerib iga päev miljoneid fotosid sellest, mida me sööme või seljas kanname. Foto on kaotanud sügava mõtte või moraali ja enamik klõpsudest ei materialiseeru kunagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles