Pärnumaa sagedasimad ja põnevaimad kohanimed leidsid koha kaardil

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal on üks populaarseimaid loomanimelisi kohanimesid Pulli.
Pärnumaal on üks populaarseimaid loomanimelisi kohanimesid Pulli. Foto: Urmas Luik

Nüüd võib Pärnumaal vaevata üles leida nii looma- kui inimesenimelised asustused ja "maailmalinnadki", sest statistikaamet on kaardistanud maakonna enim levinud huvitavate nimedega külad ja paigad

Kohanimed jaotati looma-, linnu-, kala- ja putukanimelisteks, mehe- ja naistenimelisteks ning Eestis asuvate maailma suurlinnade nimekaimude järgi.

Looma-, linnu- ja putukanimelised külad-asulad on Pärnumaal kõige sagedamini nime saanud pulli, kilgi, kulli, ilvese ja kana – näiteks Kanaküla – järgi. Kuidas kohanimed kaardil paiknevad, näete siit.

Mis puudutab aga mehe- ja naisenimesid, on Pärnumaal populaarseimad Marina ja Reinu. Marina on populaarsuselt 11. naisenimi Eestis, kusjuures kõige levinum on see Ida-Virumaal. Üheteistkümnel mehel Eestis on nimeks Reinu, traditsioonilisem nimi Rein on aga eelistuse järgi 13. mehenimi Eestis. Neile järgnevad Mihkli, Aasa, Jaagupi, Kalli, Are, Enge, Levi, Vainu ja Matsi. Vaata Eesti kaardilt, kas leiad ka omanimelise paiga.

Pärnumaal puhkust veetes saab statistikaameti andmetel kiigata ka Kairosse ja Sidnisse ning ka teistesse põnevatesse "maailmalinnadesse". Suurlinnade nimekaimude külastamist planeerides tuleb arvestada, et alati pole tegu küladega ja eravaldusesse pääsete mõistagi vaid omaniku loal. Vaata siit, milliseid maailma suurlinnu Eesti veel peidab ja kui kaua sõit sinna aega võtab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles