Paraadilinna läheb tuli Torist

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidupüha eel Eesti sõjameeste mälestuskirikus Toris kangelaste auks süüdatud. Tuli jõuab sealt paraadilinna.
Võidupüha eel Eesti sõjameeste mälestuskirikus Toris kangelaste auks süüdatud. Tuli jõuab sealt paraadilinna. Foto: Urmas Luik

Võidupüha paraadil Võrus on rivis 700 inimest, marsisammu aitab hoida Kaitseliidu Pärnumaa maleva orkester ning presidendi tõrvikust süüdatud võidutule toovad Pärnumaale Merilyn Pähkel ja Kevin Kalda.

Paraadilinna jõudev kangelaste mälestuseks süüdatud tuli läidetakse tavakohaselt 22. juunil Eesti sõjameeste mälestuskirikus Toris, kus toimub võidupüha mälestusjumalateenistus “Eesti tänab ja mäletab vabadussõja kangelasi”.

EELK Tori Püha Jüri koguduse juhatuse esimees reservohvitser Jüri Kask rääkis, et võidupühale pühendatud teenistusel avatakse mälestusplaat Eesti Vabadusristi kavaleridest Taani kodanikele, plaadile on kantud 48 nime. Mälestusplaadi avamisel osalevad Taani suursaatkonna esindajad ja suursaadik Søren Kelstrup. Plaadi pühitseb peapiiskop emeeritus Andres Põder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles