KGB jättis kuulsate Kabli kaptenite järeltulija kaldale

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Siin seltsimaja tagusel platsil ehitati sada laeva, need on kantud registrisse Orajõe valla järgi, veel 30 laeva ehitati Kablis koolimaja platsil,” seletab Veio-Kalevi Jakobson, kes on uurinud suguvõsa ja kaugsõidupurjekate ning mootorlaevade ehitajate lugu.
“Siin seltsimaja tagusel platsil ehitati sada laeva, need on kantud registrisse Orajõe valla järgi, veel 30 laeva ehitati Kablis koolimaja platsil,” seletab Veio-Kalevi Jakobson, kes on uurinud suguvõsa ja kaugsõidupurjekate ning mootorlaevade ehitajate lugu. Foto: Urmas Luik

Mäe-Jakobsoni talu elutoas hüüatab peremees Veio-Kalevi Jakobson: “Mina olen lapsest saadik meremees, palun ärge tulge midagi muud rääkima!”

Tema soovi jätkata kaugsõidukaptenitest esiisade teed nullis KGB.

KGB ehk riikliku julgeoleku komitee oli nii kõikvõimas, et ei lasknud rannaküla poissi isegi heeringalaeva madruseks. Noor mees, kelle igatsus ja tõmme oli meri, õppis olude sunnil ehituspuusepaks ja kolis sünnikodust Kablist sisemaale. Aga hing ei andnud rahu ja pensionieas tegi ta väikelaevajuhi eksami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles