Kaupo Meiel: JUST SEE – mis asi?

Kaupo Meiel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Kiidetud olgu Pärnu valijad, tänu kellele koosneb volikogu praegune koosseis filoloogidest, semiootikutest ja reklaamigurudest, kes otsustasid, et linn vajab lausa kahte tunnuslauset. Loosung “Pärnu – Eesti Vabariigi sünnilinn!” rõhutab Pärnu rolli Eesti Vabariigi ajaloos. Lööklause “Pärnu – JUST SEE” rõhutab samuti midagi.

Lausega “Pärnu – Eesti Vabariigi sünnilinn!” on asi enam-vähem selge. Kõik, kes vastavad kutsele külastada Eesti Vabariigi sünnilinna, paljastavad ja langetavad linnapiiril pea, võtavad kätte sinimustvalge ja ütlevad tere asemel kohalikele: “Palju õnne Eesti Vabariigi sünni puhul!”. Igal täistunnil kõlab üle linna Eesti Vabariigi hümn.

Kahjuks pole linnaruumis peale ühe õnnetu rõdu ja pisikese monumendi kunagise Endla teatrimaja asukohas suurt midagi, mis riigi sündi vääriliselt tähistaks. Pärnu muuseumis on muidugi vastav väga kena nurgake, aga kogu ekspositsioonist moodustab see siiski väikese osa, sest 11 000 aasta jooksul jõuab väga palju juhtuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles